Ahkiniemi cabin

Ahkiniemi cabin
This blog will inform you on ongoing AIH-DXpeditions

Tuesday, September 1, 2015

Uusi kausi avattu - AIH48 Työleiri paikalla


Jape (JIS) ja Late (LN) saapuivat paikalle lauantaina 15.8. Latelle lankesi ensimmäiseksi hommaksi "ydinlaitoksen" puhdistus. Sen jälkeen vuorossa olivat ulko-oven maalaus sekä Aasia-koaksiaalien häiriösuojaus laittamalla niihin alumiiniteippiä sähkölinjan kohdalla.

Jape paranteli laitteistoa sen minkä muutamassa päivässä ehti. Jape lähti etelää kohti tiistaina. Jari (JSN) ja Martti (MKA) starttasivat Vaasasta puoli viiden aikoihin lauantaiaamuna. Parikymmentä kilometriä Vaasasta pohjoiseen törmäsimme sinisten vilkkuvalojen mereen: auto ja moottoripyörä olivat tavanneet toisensa maantiellä keskellä tyhjyyttä huonoin seurauksin. Motoristi oli vielä tiellä pressun alle peitettynä.
 
Martti ja Jari juoksivat antenneja läpi alkupäivät, jatkoimme kolmistaan 270-asteisen yli kilometrin mittaiseksi maa-ampiaisten kuumasti tervehtiminä, kävimme kalassa, grillattiin ulkona kauniissa kesäsäässä ja ratkoimme Aihkiniemen petankkimestaruuden.
Välillä leirinuotio paloi nuotiomestari Laten valvovan silmän alla.
 
Yksi työleirin kohokohtia oli asettaa HS:n kesiksessä Martille toimittama ABC Hobartin paita Aihkiniemen makuuhuoneen "paitaseinälle".
Keskiviikkona Late vietiin ulkomaille asti, jonka jälkeen taas juostiin metsässä. Metsässä on tavattu poroja, hirviä, pöllö, peikkoja ja karhunpaskaa. Järvistä on löydetty haukia ja ahvenia. Naapurin Liisa on tarjonnut hyvän saunan ja opetimme Liisankin pelaamaan petankkia grillin pitäessä huolen eväistä (JSN).
 
 
Sunnuntai 30.8.
 
Jari lähti Vaasaa kohti perjantaiaamuna. Martti jää päivystämään Aihkiniemeen perjantaihin 4.9. asti.
Afrikan sarvi ja aussit ovat kuuluneet iloisesti ja pidennetty 270-asteinen veti hyvin La Plataa tänä aamuna. Tänäänkin luonto kutsuu taipaleelle, kolmen kilon tavoite ei vyöstä päätellen ole kaukana. Omalle osalle on tullut nyt vähintään 50 kilometriä suo-, mäki- ja metsätaivalta. Muutama terakin lähtee bändiltä tätä vauhtia (MKA).
 
Keskiviikko 2.9. minuuttikeli
 
Tänään oli minuuttikeli Perthiin. Sain vihdoin ja viimein 6TAB Perthin 1206:lla tulemaan raportoitavasti. Eikä siinä kaikki, myös 6RN 810:llä samasta kylästä tuli uutisten jälkeen hyvin. Eikä siinäkään vielä kaikki. 882:lla toivotettiin talkkariohjelmassa hyvää huomenta, siinä on 6RP Perth. Näiden lisäksi linjalle sattui kaksi privaatti-indoa reilulla kuuluvuudella. Näin tänään Aihkissa!

 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment