Ahkiniemi cabin

Ahkiniemi cabin
This blog will inform you on ongoing AIH-DXpeditions

Friday, March 20, 2015

AIH46 (HN, LN) – KAURAPUUROTAIVAS JA KELIEN KIIRASTULI

AIH46- peditionille osallistuivat Lauri Niemi (LN) ja Hannu Niilekselä (HN) . Otsikko viittaa siihen, että peditionin alussa kaapissa oli yhteensä kahdeksan ( 8) pakettia Eloveenaa. Kun lopetimme, niitä oli viisi. Kaurapuuron ohella toinen yllätys oli edellisten vierailijoiden siisteys. He olivat purkaneet AIHkin tietokoneviritykset komponentteihinsa ja laittaneet osat jonnekin. Koko systeemin ylösajoon meni noin viisi nettotuntia ja lukuisia puheluita.

Maisema oli myös lunta tulvillaan. Tien penkat olivat noin metrin korkuiset. Lumityöt tehtiin kolmeen kertaan. Isolle tielle nousevaan luiskaan oli jäänyt noin 10 cm paksu, ihmistä kantava , mutta autoa kantamaton lumikohva. Se otettiin rautalapiolla pois maanpintaa myöden.

Näissä huoltotöissä meni yksi päivä, mutta se ei aiheuttanut murheita. Sunnuntaina 2.3 K-indeksi oli korkealla ja kelit suttuiset. Oikein hyviä kelipäiviä oli oikeastaan vain kaksi, eli 3.3. ja 5.3. Se oli yllättävää, sillä K-indeksi oli välillä pitkiä jaksoja 1. Välillä toki oli pikku flareja ja sen kuuli radiosta. Kelien yleisilme liittyy tällaiseen puolihäiriöiseen aikaan:
-   TA-signaalit olivat audioltaan suttuisia lähes aina
-   Aasian signaalit olivat kirkkaampia
-   Viikon aikana oli ihmeellisiä, paikkaansa vaihtavia pistekelejä.

PISTEKELIT OSUIVAT MIELENKIINTOISESTI.
Näitä en ole ryhmitellyt päivittäin. Tarkempaa tietoa tulee aikanaan OLLiin

Tunnin keli GUAMiin loistavilla signaaleilla
Kolme varttia Okinavalle, myöskin loistavilla signaaleilla
Pari tuntia yhtenä aamuyönä välille Buenos Aires – Sao Paulo
Kiinakelit, jotka osuivat Keltaisen joen eteläpuolelle
Preeriakelit, joilla mm KCMO 710, WZTI 1290 ja WMKI 1360 Kalamazoo kuuluivat loistavasti
Olen 45 vuotta Dx-kuunnellut, enkä ollut aiemmin noteerannut että kyseiset asemat ovat edes olemassa
Ja tietysti kirsikkana kakun päällä 5.3 aussikelit Etelä- ja Länsi-Australiaan. ABC 891 kuului välillä täysin nautittavasti. 
Omana herkkupalana mainitsisin 1503 AFN Lajes kuului. Toki vain 45 sekuntia, mutta se riitti.

Viikon asema kuitenkin oli Radio Gilan 657. Taisimme olla ensimmäinen porukka ylhäällä, joka pääsi toteamaan Radio Rossiin poistumisen AM:ltä.  Näillä keleillä se ei paljoa muuten lohduttanut, mutta tulipahan kuunneltua uutiset gilanin kielellä.
Tuntuma oli, että tallenteet kannattaa tiristellä ja puristella hyvinkin tarkkaan. Ensimmäisten kuunteluiden mukaan jokaisena kelillisenä päivänä signaalivoimakkuudet ja asemat vaihtuivat taajuuksilla hyvinkin usein. Huolellisesti etsien sieltä voi löytyä muitakin lottovoittoja kuin tuo Lajes.

Öisin päästiin ihailemaan kaunista kuutamoa. Revontulia ei ollut, mutta ei ollut myöskään daytimer- jenkkejä.
Ihan antoisa, omalla laillaan jännä pedis hyvässä seurassa. LN
 

No comments:

Post a Comment